Feraget: Stiče se dojam da Alisa zna puno više od onoga što govori

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, potvrdio je da je uhapšena Alisa Mutap, udata Ramić, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića. Na osnovu niza dokaza, kako je kazao Feraget, stiče se dojam da skriva pravu istinu i zna puno više od onoga što govori.

Ona se, kako je objasnio Feraget, dovodi u vezu s organiziranim kriminalom u vezi sa zataškavanjem ubistva Dženana Memića.

Upitan šta je bilo ključno za njeno hapšenje, Feraget kaže da je to momenat kada je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić saopćila da se vodi aktivna istraga, odnosno opredijeljenost tima Tužilaštva BiH da dokaže da su svi jednaki pred zakonom.

“Nije bitno o kome se radi, nije bitno koliko je vremena prošlo. Mnogi su gajili nadu da zbog proteka vremena nikada neće odgovarati”, rekao je Feraget.

Kako je govorila Alisa Mutap: “Nikad rezerva, nikad druga. Sve ili ništa”

On nije prejudicirao odgovornost te je istakao da Alisa Ramić uživa sve pretpostavke nevinosti, kao i svako drugi.

“Ali, Muriz Memić i porodica Memić treba da uživaju u vlastitom dostojanstvu, ali im je ono bilo uskraćeno svih ovih godina”, rekao je advokat.

Upitan za pretrese koji se odvijaju u Zenici i Banjoj Luci, Feraget je rekao da se radi o ovlaštenim službenicim osobama koje su prilikom davanja izjava vezano za stradanje Dženana Memića govorili nešto što je u suprotnosti s objektivnim dokazima piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79