Ferida (71) položila vozački nakon 10 padova: “Nisam odustala, sad imam vozačku”

Da nikada u životu ne treba odustati dokaz je Ferida Čović Elezović iz Maljevca u Hrvatskoj koja je jučer položila za vozača B kategorije u svojoj 72 godini života.

Ferida Čović Elezović u Velikoj Kladuši je položila vozački ispit, i to nakon punih 14 mjeseci. Krenulo je dobro, prvu pomoć prošla je isprve, onda je dvaput pala testove, a prava muka je uslijedila na satovima vožnje.

No, nije odustajala ni ona ni njezin instruktor, makar su iza sebe ostavili točno 10 padova na vožnji i skoro punu godinu truda. Sve do kad je napokon položila.

Jednom mi se ugasi auto, drugi puta odem na krivu traku, treći puta najašim na rubni kamen, uvijek nešto, a sada je hvala dragom Bogu sve prošlo super – govori za Jutarnji list uzbuđena Ferida.

U garaži joj stoji skoro već tri godine automobil od rahmetli supruga koji je bio prilagođen kao vozilo za osobe s invaliditetom.

Dvaput se udavala, a oba je muža pokopala. Umjesto da traži trećeg dida koji bi ju vozio, rekla je tada, odlučila se položiti vozački ispit.

Ako položim vozački ispit, i ne treba mi djed. Dobro, ako dođe, dođe, ali vozačka dozvola će biti u džepu, rekla je prošle godine za Jutarnji. Prva želja joj se ostvarila i sad će kaže moći u Veliku Kladušu, Vojnić ili ponekad u Karlovac.

 

Prvi joj je čestitao efendija Admir Muhić iz Maljevca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79