Fico osvojio izbore u Slovačkoj: Dodik i Orban sa oduševljenjem čestitaju

Premijer Mađarske Viktor Orban i predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik među prvima su čestitali Robertu Ficu pobjedu na parlamentarnim izborima u Slovačkoj.

“Pogodite ko se vratio! Čestitke Robertu Ficu na neupitnoj pobjedi na slovačkim parlamentarnim izborima. Uvijek je dobro raditi zajedno s patriotom. Radujem se tome”, napisao je Orban na društvenoj mreži X.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik također je čestitao Robertu Ficu i partiji SMER-SSD pobjedu na izborima u Slovačkoj i izrazio nadu za dobru ekonomsku i svaku drugu saradnju.”Uvjeren sam da možete formirati novu vladu Slovačke”, napisao je Dodik.

Dodik je istakao da će Slovačka sa Ficom, kao premijerom koji ima podršku naroda, nastaviti putem napretka i razvoja.Opoziciona partija SMER-SSD, koju predvodi bivši slovački premijer Robert Fico, pobijedila je na parlamentarnim izborima u Slovačkoj sa 23,58 posto glasova, pokazuju podaci slovačkog Zavoda za statistiku. Trenutno su obrađeni podaci sa 98,13 posto biračkih mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79