Fijasko na svadbi u Crnoj gori: Porodice zaratile kad je prija naručila srpsku pjesmu, brak pukao nakon tri sata

Iako je prije svadbe dogovoreno da na njoj neće biti rodoljubivih pjesama, emocije su ipak nadvladale racionalizam, i kao što to obično i biva, dogovor je u sevdahu prekršen

Ono što ljubav spoji, politika za tili čas razdvoji. Naime, jedno svadbeno veselje koje se održalo u Nikšiću u Crnoj Gori se zbog jedne pjesme pretvorilo u pravu dramu, a za sve je kriva nacionalna netrpeljivost koja vlada na relaciji pojedinih Crnogoraca i pojedinih Srba.

Iako je prije svadbe dogovoreno da na njoj neće biti rodoljubivih pjesama, emocije su ipak nadvladale racionalizam, i kao što to obično i biva, dogovor je u sevdahu prekršen.

Dvije porodice, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile zbog naručene pjesme “Srpkinja je mene majka rodila”! Svadbeno veselje je održano u Parohijskom domu Sveti Vasilije Ostroški, gdje je prema pisanju Novosti, ostala i netaknuta mladenačka torta.

Kako se navodi, dogovor je bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pjesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipjelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pjesmu. On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pjesama, jer je ovo Crna Gora”! Nakon toga je nastalo komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – “hvala prijatelji”.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

– Ja pjevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pjevačica.

Međutim, po društvenim mrežama kola i drugačija verzija cjelokupnog fijaska, prema kojoj je mladoženja bio taj koji je prvi napustio svadbu pošto je nakon prije još jedan gost naručio istu pjesmu, a kada se ni poslije sat vremena nije vratio, mlada je odlučila da prekine veselje, nakon čega je svekar iščupao pomenute kablove.

“Blic” je tim povodom uspio da stupi u kontakt sa Parohijskim domom u Nikšiću, gdje nam je neimenovani izvor potvrdio da je do spornog incidenta došlo, ali da zbog poštovanja prema porodicama mladenaca, ne žele da daju opširne informacije i detalje sukoba.

Kako “Novosti” prenose, nesretna djevojka je navodno pobjegla do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gdje je sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbevni dan kom se samo nekoliko sati prije radovala.

Nažalost, nesretna politika pokvarila je njihovu sudbinu. Nikšićani, ipak, vjeruju da će ljubav nadvisiti podjele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.

Jer, kako se već kaže, ipak se srcem najčistije vidi, prenosi Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79