Fikret Abdić nije umro!

“Vijest” o smrti kladuškog načelnika Fikreta Abdića proširila se sa Facebook profila i stranica na portale. Medijski navodi o njegovoj smrti ili hospitalizaciji brzo su demantovani.

Fikret Abdić, aktuelni načelnik općine Velika Kladuša, koji je 2002. godine osuđen za ratne zločine, kandidovao se ponovo za poziciju načelnika na Lokalnim izborima 2020. ispred Laburističke stranke BiH, čiji je i predsjednik.

Abdić je prije kampanje bio pritvoren u Kazneno-popravnom zavodu Bihać zbog sumnji u umiješanost u koruptivne radnje, odakle je pušten nakon što su Centralna izborna komisija BiH (CIK) i Kantonalni sud Unsko-sanskog kantona dopustili da Abdić učestvuje u predizbornoj kampanji. Prema podacima CIK-a od 16.11, nakon što je obrađeno 96,7% glasova na Lokalnim izborima 2020. godine u Velikoj Kladuši, Abdić je osvojio 44,15% glasova, dok je njegov protivnik dobio 42,06%.

Nakon što se pojavila tvrdnja da je Abdić u kritičnom stanju i da je smješten u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice u Zagrebu, telefonski smo kontaktirali ovu instituciju. Iz sve tri njene jedinice – Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Klinika za traumatologiju Zagreb i Klinika za tumore – dobili smo odgovor da Abdić nije primljen ni u jednu od njih.

Kako se u nekim objavama tvrdilo i da je Abdić smješten u bolnicu u Karlovcu, kontaktirali smo i Opću bolnicu Karlovac, gdje smo dobili isti odgovor.

Pokušali smo kontaktirati advokata Hamdiju Veladžića putem njegovog javno dostupnog kontakt-telefona na Indeksu biznisa BiH. Telefonska linija je bila zauzeta svaki put kada smo pokušali dobiti ovaj broj, te odgovor nismo uspjeli dobiti.

Fikret Abdić je živ i zdrav

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79