Fikret i Nura žive na veresiju: Potrebna je pomoć dobrih ljudi

Majčina suza teža je od stijene, čini mi se da ne postoji veća tegoba od one za kojom majka zaplače.

Ova žena i njen čovjek, dugo godina su jednostavno odbaćeni i prepušteni sami sebi, mnogi narod okreće leđa od njih, zanemaruje njihovu priču.

Fikret i Nura imaju dvije blizanke, djevojke koje traže samo posao, kako bi svojim roditeljima iole priuštile makar malo nade.

Fiket je psihički obolio, kako on kaže, zbog neimaštine, a Nura više i ne zna za svoj status zdravlja, davno je prestala voditi brigu o sebi.

Porodica Saletović je nastanjena u Zenici i živi u trošnoj i dotrajaloj kučici gdje se pod i zidovi bukvalno obrušavaju.

Ja obično ne radim ovakve vrste priča, a to znate i vi koji mene pratite, ali ovo je priča gdje sam bio iza kamere i stezao grlo da ne zaplačem.

Saletovići na veresiju uzimaju hranu jer drugog načina nema, a dugove vraćaju kada Fikret dobije penziju koja je minimalna.

Najveća želja Saletovića jeste da se blizankinje zaposle i da imaju, kako kažu, svoj kruh.
Ovo je priča o svima nama, postoji mali milion porodica koji žive u ovakvim situacijama, pa i još težim.

Pozivam sav narod koji je u stanju da na bilo koji način pomogne ovim ŽIVOTNIM BORCIMA i njihovoj djeci!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79