Fikret Prevljak upravo rekao da odlučno odbacuje optužbe za prijetnje Peđi Kojoviću

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika općine Ilidža Fikret Prevljak odbacio je pokušaje da se na krivi način interpretiraju njegove izjave u kojima je govorio o predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću.

Fikret Prevljak poručio Kojoviću: Bit će Bosne i Hercegovine, tebe neće biti siguran budi (VIDEO)

Kada je gospodin Kojović kazao da će „BiH postati građanska država ili je neće biti“ osjetio sam potrebu da reagujem, jer smatram da, nakon svega što smo prošli, ne treba ni u kojem kontekstu govoriti da – Bosne i Hercegovine neće biti. Razumijem Kojovićevu poentu, ali nikada ne treba koristiti formulacije u kojima se govori o nestanku Bosne i Hercegovine.

Što se tiče optužbi da sam prijetio Kojoviću odlučno ih odbacujem. Niti u jednom trenutku nisam namjeravao ugroziti Kojovićevu ličnu sigurnost, niti sam ciljao na njega, niti mu prijetio na bilo koji način.

Ono što sam htio dati do znanja svojom porukom jeste da je Bosna i Hercegovina vječna i da će nas sve nadživjeti, i mene i njega i sve nas političare. Mi smo prolazni, Bosna i Hercegovina je trajna.

Mi smo se kao vojnici i oficiri Armije RBiH borili da BiH opstane i da se svako u njoj osjeća siguran i slobodan, i dokazali to djelima, a ne samo riječima. Tako ćemo nastaviti i kao političari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79