Fikreta Dugalić, majka preminulog Almedina: “Želimo istinu! Na tabletama sam, muž je u Hitnoj!

 

Ne bih ovo poželjela ni najgorem dušmanu. Ovim riječima počinje ispovijest za portal “Avaza” FIkreta Dugalić, majka preminulog mladića Almedina Dugalića iz Tešnja. Podsjetimo, Almedin je preminuo nakon što mu je pozlilo u kući na proslavi njegovog 18. rođendana.

Bio je s prijateljima. Bilo ih je četvorica.

Zbog kćerke moramo biti jaki

– Evo muž mi je od jutros u Hitnoj. Nije dobro nikako. Jučer je bio malo pri sebi, a od jutros nema snage. Baš mu je loše. Ne može ni da priča, ni da hoda. Ja sam na tabletama, ne znam kako ćemo sve ovo izdržati – kaže Fikreta Dugalić.

Otac Admir, dan nakon što je klanjao dženazu svom sinu: “Neko mu je nešto stavio u piće. Ne mogu vjerovati da nema mog Almedina

Ističe da oni samo žele istinu.

– Mi još nemamo ništa, nikakve informacije. Slučaj se rješava. Imamo samo informaciju da se i Tužilaštvo umiješalo. Ne znam, ne znam… Imamo i kćerku, zbog nje moramo biti jaki, ali je teško. Dijete izgubiti tako… – govori majka Fikreta.

 

Pojavila se informacija da su među prijateljima koji su bili s Almedinom na rođendanu, sinovi policajaca.

– Jeste, mislim da su oni granični policajci. I mi smo ljudi iz dobre porodice, radimo, borimo se. Čitav Tešanj i okolina zna kakvi smo, kakvo nam je dijete bilo. On je svirao klavijarturu, želio je ići u muzičku školu. Nikada nije imao zdravstvenih problema. Nije tačno da je naše dijete bilo bolesno. Znamo kakvo je naše dijete, kako smo ga odgajali. Bio je zlato od djeteta – govori ona.

Naglašava da je cilj da se utvrdi da li mu je neko nešto stavio u piće i da li je Almedin zbog toga stradao.

Gradom kruže priče: Šta se desilo sa mladićem Almedina Dugalića iz Tešnja?

Svako neka odgovara

– Nama je bitno da se otkrije šta je to bilo, šta se desilo s našim djetetom, da znamo na čemu smo. Pa svako će odgovarati. Ne bih željela ni najgorem dušmanu ovo, vjerujte – kaže.

Na pitanje, je li i ona bila u kući, na kraju odgovara:

– Jesam, ali ja stvarno ne mogu o tome.

Tragično nastradalom mladiću prekjučer je klanjana dženaza na mezarju “Pod brdom” u Medakovu piše avaz.

Ispovijest prijateljice preminulog momka iz Tešnja: Nećeš biti tu kada budemo maturirali, vozili svoja prva auta…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79