Filipović: Sjećam se mlijeka u prahu i konzervi u skloništu

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović gostovao je u Pressingu N1 televizije.

Saradnju njegove stranke s Milanom Bandićem odbio je nazvati koalicijom. Pojasnio je da su s njim imali projektnu saradnju te je nabrojao nekoliko situacija kada mu je HDZ u Zagrebu rekao ne.

Filipović je imao i jedan emotivan trenutak kada se na rubu suza prisjetio izlaska iz ratnog Sarajeva kad je imao osam godina. Rekao je da rijetko posjećuje Sarajevo, obično kada su neke sahrane.

Kazao je da je njegov drugi razred prekinut granatiranjem Sarajeva.

– Sjećam se bježanja u sklonište, sjećam se dugih redova dok sam čekao kupiti kruh i mlijeko dok se moglo. Sjećam se mlijeka u prahu i konzervi u tom skloništu. Nakon tri mjeseca granatiranja sa mamom i brtaom sam otiša u Promajnu – rekao je Filipović.

Dodao je da ga taj način odrastanja naučio da nikoga ne gleda kroz ime i prezime, muziku koju sluša, pismo koje koristi…

– Ostao mi je zabilježen izlazak iz Sarajeva kad nas je sedmero u Fići otišlo prema Kiseljaku. Sjećam se kako mi je mama zašivala neke novce ako nas razdvoje, to su uspomene na Sarajevo – kazao je Filipović za N1.

Odgovorio je i na pitanje gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu te da li postoji burek sa sirom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79