Filmska akcija: Udarili policajca i službeno vozilo, drogu bacili u Bosnu, pa vozilom sletjeli sa puta

Foto: Arhiv/Ilustracija

Službenici Federalne uprave policije su u ponedjeljak, u akciji “Trag” na području Kantona Sarajevo lišili slobode F.N. (44) i N.N. (39) zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Naime, njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, ugrožavanje prometa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Policajci su provodeći mjere i radnje pokušali izvršiti kontrolu vozila u kom su bili F.N. i N.N. zbog sumne da se bave nelegalnom trgovinom droga”, navodi se u saopštenju FUP-a.

Kako se dodaje, na jasna upozorenja policajaca, pomenuti su se oglušili, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policajaca i tom prilikom su lakše povrijedili jednog policajca, te oštetili službeno policijsko vozilo.

“Prilikom bjega, osumnjičeni su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi amfetaminu, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, navedeno je u saopštenju.

Zatim su osumnjičeni krenuli u bijeg te su, usljed neprilagođene brze vožnje, sletjeli na lokalitetu opštine Ilijaš, nakon čega su lišeni slobode.

“Izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima”, dodaje se u saopštenju.

Oni su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a priznali da su tog dana prevozili oko 2 kg opojne droge, te da su istu odbacili.

“Lica su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, zaključuje se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79