Filmska pljačka u Dubaiju: Dva Audija puna Balkanaca ulijeću u tržni centar

Klan pod vodstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirao je da na Novom Beogradu, ispred zgrade West65 ubije pripadnika pljačkaške bande “Pink panter” Mladena Lazarevića, u trenutku kada se vraćao iz vrtića.

To je na suđenju ovoj kriminalnoj grupi otkrio okrivljeni saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal Bojan Hrvatin, rekavši da ga je lično pratio i osmatrao. Ko je Mladen Lazarević, Pink panter koji je učestvovao u jednoj od najvećih pljački u historiji Ujedinjenih Arapaskih Emirate?

Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu, u svojstvu okrivljenog saradnika koji je odlučio da u zamjenu za manju zatvorsku kaznu svjedoči protiv dojučerašnjih saradnika, do detalja opisao kako mu je Belivuk rekao da ima jedan „posao“ za njega, prenosi Nova.rs.
Pink pantera htio da ubije po povratku iz vrtića

„Ja sam pristao i da je trebalo je da pratimo Mladena Lazarevića, čovjeka koji je učestvovao u pljački u Dubaiju kada su sa dva automobila uletjeli. Iznajmio sam stan u naselju West 65, gdje je on bio i trebalo je da mu pratim navike kako bi izvršili atentat na njega“, ispričao je Hrvatin. Otkrio je da su postavili kamere u jednom kafiću koji je Lazarević redovno posjećivao.

„Čak je i Zvicer svaki dan gledao uživo snimke Lazarevića“, kazao je Hrvatin. To je trajalo desetak dana, a onda su u kafiću promijenili šifre, pa više nisu mogli da pristupe njihovom video-nadzoru. Pojasnio je da je kraj u kom Lazarević živi upoznavao preko Google mapa, o čemu ga je savjetovao drugi okrivljeni saradnik u ovom postupku Srđan Lalić, a da je vrijeme provodio u jednom kafiću koji gleda na zgradu i ulaz Lazarevića.

„Vidjeli smo njegove navike, imao je obezbjeđenje, trenirao je, izlazio je uglavnom sa sportskom torbom, odlučili smo da ga radimo kada uđe u zgradu, u tom prostoru gdje je ulaz od lifta. Dva Bosanca su trebala da ga ubiju, sa jednim sam se spojio, ne mogu da se sjetim kako se zvao na Skyju.

Našli smo se na Novom Beogradu, dao sam im 2.000 eura da imaju za život i rekao sam da ću im pokazati mjesto gdje treba da ga rade. Snimio sam to mjesto satom, međutim, to mjesto je otpalo jer mu navika nije bila konstantna, onda smo odlučili pošto je blinda izlazila bez njega, ja sam sjedio i gledao i primijetili smo da dijete izvodi u vrtić, pa je riješeno da tu bude ubijen. Bilo je par pokušaja, ali su propali jer je ispalo da je taj jedan od ubica rođak škaljarca, a mi smo to provalili i oni su zbrisali iz štek-stana“, ispričao je Hrvatin.

“Najveća pljačka u historiji Emirata”

Mladen Lazarević, jedan je od trojice državljana Srbije, dvojica njihovih saučesnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske su se sumnjičili za spektakularnu pljačku zlatare u Emiratima iz aprila 2007. godine. Grupa se sastojala od Milana Ljepoje (za čije se ubistvo sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića), Bojane Mitić, Miloša Jovanovića, zatim Predraga Lovrića iz Karlovaca i Duška Poznana iz Bihaća.

Pljačka se dogodila u večernjim satima u tržnom centru „Vafi“. Nešto poslije 21:00 sata dva „Audija“ su uletjela u tržni centar – bijeli „Audi“ su parkirali u pored draguljarnice „Graf“, dok su crnim vozeći u rikverc razlupali izlog zlatara. Na snimcima sa sigurnosnih kamera koje su obišle svijet vidi se kako potom trojica maskiranih muškaraca izlaze iz auta, ulijeću u zlataru sa razbijenim izlogom, a zatim izlaze za manje od jednog minuta sa dva džaka puna nakita. Procijenjeno je da je njihov ulog vrijedio više od deset miliona eura, prenosi Nova.rs.

Uprkos tome što je policija odmah blokirala gradske ulice i izlaze iz Dubaija, pljačkaši su uspjeli da pobjegnu. Interesantno je da je upravo zbog ove pljačke nekadašnji fudbaler Partizana Mladen Lazarević doživio neprijatnost na aerodromu, prilikom putovanja na pripreme u Emirate, imajući u vidu da nosi isto ime i prezime kao pljačkaš. Izvjesno vrijeme je proveo u pritvoru, a pušten je nakon što je utvrđen njegov pravi identitet.

Lazarević preživio dva atentata

Na meti atentatora Lazarević se našao dva puta. Jednom 2015. godine, kada je na Novosadskom putu u Zemunu ranjen. Pucač je naime otvorio vatru ka njegovom automobilu „Land Rover“, prilikom čega je ranjen. Dvije godine ranije, Lazarević se našao na nišanu bombaša.

Naime, kada je završio trening decembra 2013. godine, na jednom parkingu u Ulici Albanske golgote u Nišu primijetio je predmet pored automobila svoje supruge. Ispostavilo se da je riječ o eksplozivu koji je bio prikačen na njegovo vozilo magnetom, ali je „otpao“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79