Filmska potjera u Sloveniji: Na policiju bacili rezervni točak

Prava drama odvijala se u subotu uveče u Leskovcu kod Krškog u Sloveniji.

Kako je saopštila PU Novo mesto, policijski službenici u Krškom u subotu oko dva sata ujutro, nedugo nakon što su dobili dojavu o aktiviranju protivprovalnog alarma u trgovačkom centru, uočili sumnjivo vozilo. Kada su putnici u vozilu primijetili policajce, krenuli su velikom brzinom u smjeru Smednika.

Operativno-komunikacioni centar angažirao je policiju šireg područja Krškog i Šentjernea, kriminaliste, saobraćajnu policiju i vodiče službenih pasa.

Vozilo je imalo podignuta vrata gepeka, kroz koja su putnici tokom bijega bacali razne predmete, a na kraju su pred policijsko vozilo bacili i rezervni točak. Policija je uspjela izbjeći prepreke i pokušala ih zaustaviti, ali nisu se obazirali, prenosi 24ur.

Divlja vožnja nastavila se u okolici Smednika, Gmajne i Zameškog, gdje su šentjernejski policajci preko ulice bacili bodljikavu traku “stinger”. Zbog toga je vozač morao stati kod Hrvatskog Broda zbog probušenih guma. Nekoliko osoba je pobjeglo iz vozila. Osumnjičene su tražili službenim psima i dronom, ali su im uspjeli pobjeći, prenosi GP Maljevac.

Policija je oduzela vozilo Renault Scenic kojim su osumnjičeni pobjegli.

Vlasnica vozila iz Mihovice rekla je policiji da je mislila da je vozilo (koje je uredno registrovano) kod kuće. Uviđajem na mjestu provale takođe je utvrđeno da osumnjičeni nisu uspjeli odnijeti ono što su pripremili. Pretpostavljaju da ih je otjerao alarm.

Policijski službenici i kriminalisti nastavljaju istraživanje slučaja, navode iz Policijske uprave Novo mesto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79