Filmska potjera u Tuzli

Sinoć se u Tuzli od strane službenika MUP-a TK PS Zapad i Jedinice za specijalnu podršku odvijala potjera za putničkom motornim vozilom marke “Škoda octavia” u kojoj se nalazilo pet osoba.

Naime, oko ponoći policijska patrola u Rudarskoj ulici uočila je saobraćajni prekršaj koji je počinjen od strane vozača putničkog motornog vozila “Škoda octavia” u vlasništvu E.B. iz Tuzle istog su imali namjeru zaustaviti i sankcionisati međutim vozač Škode se oglušio na zapovijed policije i nastavio kretanje.

Nakon toga policijska patrola je krenula u potjeru za vozačem Škode da bi dolaskom na kružni tok kod kompleksa Mellain kroz prozor sa mjesta suvozača NN lice ispalilo nekoliko hitaca iz pištolja nakon čega su se udaljili. Obzirom na opasnost i rizik u tom trenutku u potjeru se uključila i Jedinica za specijalnu podršku MUP-a TK, piše Tuzlanski.ba.

Tokom potjere iz automobila “Škoda octavia” u više navrata je pucano kroz prozor iz pištolja. Automobil za kojim je vršena potjera zaustavilo se u Lipnici i iz njega su izašla četiri NN lica dok je jedno od njih od sebe odbacilo pištolj koji je kasnije pronađen u travi i za koji se ustanovilo da je bio gasni.

Nakon toga vozač Škode sam nastavlja kretanje i ide direktno na vozilo službenika MUP-a TK koji u namjeri da izbjegnu direktan sudar voze unazad pri čemu gube kontrolu nad vozilom, a zatim sleću u jarak.

Dva službenika MUP-a lakše su povrijeđena u ovoj nezgodi dok je na vozilu pričinjena materijalna šteta. Vozač Škode tako se udaljava iz naselja Lipnica u nepoznatom pravcu. Naknadnim aktivnostima policije u mjestu Plane službenici MUP-a lišavju slobode vozača “Škode octavia” a ranije i njegove saputnike te još dvije osobe u putničkom motornom vozilu “BMW” koje se dovode u vezu s ovom slučajem.

U ovom događaju ukupno je sedam lica lišeno slobode, a među njima ima nekoliko i maloljetnih osoba. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona dok su uviđaj obavili Službenici Odjeljenja krim. policije MUP-a TK koji se u saradnji sa Tužilaštvom sprovesti istragu.

 

Propio sam i kuću, postao sam beskućnik!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79