Filmske scene: Francuz ukrao automobil Sarajke, uhvatio ga taksista na Autobuskoj stanici

Sarajevski taksista Sejdin Kapo “uhvatio” je danas državljanina Francuske za kojeg je kasnije utvrđeno da je ukrao automobil na području Sarajeva.

Kako saznaje portal “Avaza”, vozilo je ukradeno u Starom Gradu.

Državljanin Francuske iskoristio je nepažnju Sarajke koje je ostavila auto upaljeno kako bi se zagrijalo, a ona se zatim vratila u kuću. Nedugo zatim, zateklo ju je neugodno iznenađenje, jer vozila nije bilo.

Iz izvora bliskih policiji saznajemo da je državljanin Francuske, sjeo u vozilo i pobjegao u nepoznatom pravcu. Otkriven je na Autobuskoj stanici u Sarajevu, nakon poziva taksiste, koji ga je zadržao do dolaska policije.

Kako nam je Kapo ispričao, on je zapazio sumnjivu osobu kako upravlja automobilom i vidio je da nešto nije uredu.

– Primjetio sam da lice izlazi iz vozila. Prišao sam mu i s njim popričao. Pitao sam ga za dokumente, ali ih nije imao. Vidio sam da je nešto sumjivo. Na neki način sam ga lišio slobode i pozvao policiju. Shvatio sam da je riječ o ukradenom vozilu – kazao je Kapo.

Uradio sam to, jer je to moja dužnost i obaveza. To je ljudska obaveza. Nema tu šta biti ponos. U ovakvim teškim situacijama trebamo pomoći jedni drugima – zaključio je on.

Informacija o hapšenju potvrđena je za portal “Avaza” iz Uprave policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79