Finci: Hitler se vjerovatno okreće u grobu kada čuje izjave da je bio Jevrej

Antisemitska izjava ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova izazvala žestoke kritike u svijetu. Reagovao je i predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci.

Lavrov je, podsjetimo, u razgovoru za talijansku televiziju, tvrdio kako ruske optužbe za nacizam u Ukrajini stoje neovisno o tome što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Jevrej.

“Zelenski se pita o kakvom nacizmu govorimo ako je on Jevrej. Možda griješim, ali i Hitler je imao jevrejske krvi. To ne znači ništa. Mudri Jevrejii kažu da su najgori antisemiti obično Jevreji”, rekao je Lavrov.

Predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, komentarisao je ovu antisemitsku i uvredljivu izjavu ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

“Mislim da je to jedan antisemitska izjava iz onog arsenala da su za sve na svijetu uvijek krivi biciklisti i Jevreji. Većina se pita zašto biciklisti, a ne Jevreji, jer je normalno da oni za sve budu krivi. Tako su i danas Jevreji krivi i za Hitlera, jer je Hitler, navodno, bio Jevrej. Hitler se vjerovatno u grobu okreće kad čuje takve izjave, pogotovo od ministra koji je nekad bio i ministar u SSSR-u”, rekao je Finci, piše N1.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79