Fingirali saobraćajnu nesreću Golfa i BMW-a X6, i Peugeota i Mercedesa. Sada će im se suditi

Foto: Freepik

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mate Paklarčić zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Optuženom se pod tačkom 1. optužnice stavlja na teret da je dana 11.09.2017.godine oko 23,00 sati po prethodnom dogovoru sa Goranom Paklarčić, Daliborom Augustinović i Sanjinom Gazić, nakon što su oni u mjestu Orašac, općina Dobretići, vozilima VW Golf i vozilom BMW X6, koja su prethodno bila oštećena, fingirali saobraćajnu nesreću tako što su postavili vozila u zamišljenu poziciju saobraćajne nesreće, po dogovoru sa njima prihvatio da po dolasku policajaca na uviđaj da izjavu sa lažnim podacima, pa je po tom dogovoru policajcima Policijske stanice lažno prikazao da je on upravljao vozilom BMW X6, da se dogodila stvarna saobraćajna nesreća i tako ih naveo da sačine Izvještaj o izvršenom prekršaju sa saobraćajnom nesrećom sa lažnim podacima o načinu nastanku saobraćajne nesreće i učesnicima nesreće.

Pod tačkom 2. optužnice, optuženom se stavlja na teret da je dana 28.02.2017.godine oko 20,55 sati po prethodnom dogovoru sa Goranom Paklarčić i Sanjinom Gazić, nakon što su oni u ulici Ive Andrića u Novom Travniku, vozilima Peugeot 307, i Mercedes koja su prethodno bila oštećena, fingirali saobraćajnu nesreću tako što su postavili vozila u zamišljenu poziciju saobraćajne nesreće, po dogovoru sa njima prihvatio da po dolasku policajaca na uviđaj da izjavu sa lažnim podacima, pa je po tom dogovoru policajcima Policijske stanice Novi Travnik lažno prikazao da je on upravljao vozilom marke Mercedes, da se dogodila stvarna saobraćajna nesreća i tako ih naveo da sačine Izvještaj o izvršenom prekršaju sa saobraćajnom nesrećom sa lažnim podacima o načinu nastanku prometne nezgode i učesnicima nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79