Firme snahe i kćerke Milorada Dodika dobile pomoć od Vlade za vrijeme pandemije

Pored spiskova za svaki mjesec s imenima preduzeća i odobrenim iznosima, na sajtu Poreske uprave sada se mogu pronaći sve uredbe, obavještenja, mjere, ali i pitanja i odgovori o nejasnoćama u vezi s pomoći.

Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svom sajtu imena svih privrednika i preduzeća koji su dobila pomoć za vrijeme pandemije koronavirusa, kada je većini njih odlukama Vlade RS-a rad bio ograničen ili potpuno onemogućen.

Podaci su otkriveni nakon što je portal Capital nedavno objavio da je Vlada Republike Srpske podijelila milione maraka pomoći, a da javnost nije upoznata kome je i u kojoj mjeri ta pomoć podijeljena.

Na ovaj način vlast u Republici Srpskoj se pridružila Federaciji BiH i Brčko distriktu, koji još odranije sve podatke u vezi sa pomoći i subvencijama javno objavljuju i svaki dan ažuriraju.

Pored spiskova za svaki mjesec s imenima preduzeća i odobrenim iznosima, na sajtu Poreske uprave sada se mogu pronaći sve uredbe, obavještenja, mjere, ali i pitanja i odgovori o nejasnoćama u vezi sa pomoći.

Na stranici https://poreskaupravars.org/korona/ nalaze se i obrasci i upustva za popunjavanje prijava. Za one koji se slabije snalaze, na raspolaganju je videoupustvo gdje službenik Poreske uprave korak po korak pojašnjava kako se popunjavaju obrasci.

Iz spiskova se vidi da je u martu za 11.389 firmi odobreno 12,3 miliona maraka pomoći, dok je u aprilu pomoć dobio 11.251 privrednik u iznosu od nepunih 31 milion maraka.

U maju se na spisku za pomoć našlo nešto više od 18.000 pravnih lica, kojima je isplaćeno 6,7 miliona KM.

Među onima koji su stajali u redu za pomoć je bio i restoran „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, snahe i kćerke Milorada Dodika. Za 40 radnika dodijeljeno im je više od 50.000 KM. I Košarkaški klub Igokea dobio je pomoć od oko 18.000 maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79