Firmi koja je snabdijevala UKC RS-a zabranjena proizvodnja i promet kisika

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH izdala je juče usmeno Rješenje o zabrani prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika firmi “TGT Tehnogas”, jer ova kompanija ne posjeduje potrebne dozvole.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH posjetom kompaniji “TGT Tehnogas” je utvrdila da se ova kompanija bavi prometom i proizvodnjom medicinskog kiseonika, za šta nemaju dozvole.

Inspektori Agencije za lijekove BiH juče su od 8 časova i 30 minuta do 17 časova boravili u firmi “TGT Tehnogas” u Laktašima. Tom prilikom izvršena je kontrola i konstatovana proizvodnja kiseonika.

“TGT Tehnogas nije registrovan za prodaju medicinskog kiseonika – lijeka, niti za proizvodnju medicinskog kiseonika”, saopšteno je iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Sačinjen je zapisnik koji niko iz firme nije želio da potpiše, zbog čega im je usmeno zabranjena proizvodnja i promet kiseonika.

Kako je rečeno potom je izdato hitno usmeno Rješenje da se naređuje zabrana prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika ovoj kompaniji do otklanjanja utvrđenih nedostataka, javljaju Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79