Fizički napao dječaka u školskom dvorištu: Ministrica Prvulović zgrožena skandaloznim ponašanjem Mirze Muse

Ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Ivana Prvulović reagirala je na incident koji je odjeknuo u javnosti.

Naime, direktor Gerontološkog centra Sarajevo Mirza Musa 29. aprila je fizički napao 11-godišnjeg dječaka u školskom dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić”, što je za “Avaz” potvrdio otac dječaka A.S.

– Imajući u vidu činjenicu da se radi o delikatnom slučaju u koji su involvirana maloljetna lica, mi u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo cijeloj situaciji pristupamo sa posebnom pažnjom i oprezom, i sve koji se na bilo koji način involviraju pozivam da postupaju na isti način.

Bez zadrške osuđujem sve oblike nasilja, i očekujem da će cijeli slučaj biti rasvijetljen – kazala je Prvulović i dodala da je od MUP-a zatražila relevantnu informaciju na osnovu koje će biti donesena odluka o daljim koracima
Podsjećamo, kako je ispričao Edis Solaković, otac dječaka, djeca su bila na času tjelesnog, igrali su se i onda je došlo do koškanja između njegovog sina i djevojčice, Musine kćerke.

– Ona je počela plakati i takva je izašla ispred škole. Ocu je rekla da ju je udario moj sin. Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika. Tu mu je opalio šamar. Sve se dešavalo naočigled nekoliko roditelja i domarke škole – rekao je Solaković.

Solaković je rekao da njegov sin svaki dan ide kod psihologa, da je doživio traumu i da ima strah od odlaska u školu. Direktor Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” Namir Ibrahimović je rekao da se dogodilo nasilje i da su pozvali policiju.

Mirza Musa, koji je na poziciju direktora Gerontološkog centra Sarajevo imenovan kao kadar Naše stranke, nije odgovarao na naše pozive, prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79