FK Novi Pazar dobio kaznu jer su navijači Partizana skandirali “Nož, žica, Srebrenica”, te veličali zločinca Mladića

Utakmica između Novog Pazara i Partizana igrana 8. augusta prekidana je nekoliko puta, a završena je pobjedom gostiju sa 4:1.

Meč je obilježilo nacionalističko skandiranje gostujućih navijača zbog čega je utakmice bila prekinuta duže od 40 minuta.

(VIDEO) Navijači Partizana veličali Mladića uz povike “Nož, žica, Srebrenica”: Izbačeni sa tribina u Novom Pazaru

Prekid je uslijedio nakon isticanja transparent sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, uvredljivog skandiranja i pokliča “Nož, žica, Srebrenica”, te veličanja zločina od nekoliko stotina Partizanovih navijača – Grobara.

Iako je jasno kako su navijači Partizana konstantno vrijeđali domaćina Disciplinska komisija FS Srbije je odlučila da žestoko kazni FK Novi Pazar.

Klub iz Sandžaka će naredne četiri domaće utakmice igrati bez prisustva poblike. Uz to kažnjen je i sa pola miliona dinara (nešto više od 8.000 KM).

S druge strane navijači Partizana neće moći prisustvovati u naredna četiri gostujuća meča svog tima, dok će beogradski klub platiti kaznu od oko 3.000 KM.

Kako se navodi u obrazloženju kazne, navijači oba kluba su neprimjereno skandirali, te su time vrijeđali po osnovu vjerske ili etničke pripadnosti, sa elementima netrpeljivosti.

Pored ovoga Pazarcima se stavlja na teret i nedozvoljeno korištenje pirotehnike u vidu bakljade, kao i ubacivanje u teren za igru raznih predmeta (upaljači, olovke, kovanice, plastične flašice, čak i jedna polomljena stolica), što je dovelo do toga da su u 42. minutu pogodili igrača gostujuće ekipe, a u 63. minutu i domaćeg fudbalera, kao i četvrtog sudiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79