FK Sarajevo kritikovalo navijače zbog 163.000 KM kazni: Razmislite o svojim postupcima

FK Sarajevo kritikovalo navijače zbog 163.000 KM kazni: Razmislite o svojim postupcima


Iz FK Sarajevo stigao je apel upućen navijačima tima s Koševa zbog kazni za navijačke nerede koje su radili njihovi navijači, a ponajviše sjeverna tribina i Horde zla.

“U posljednjih 12 mjeseci Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naložio je isplatu značajnog iznosa od 163.000 maraka.

Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije.

Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu.

Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti”, objavio je FK Sarajevo.

Podsjetimo, Fudbalski klub Sarajevo je žestoko kažnjen zbog incidenata nakon utakmice kada su navijači s istočne tribine pirotehničkim sredstvima gađali fudbalere i stručni štab Širokog Brijega.

Fudbaleri Sarajeva su navijačima priredili neugodno iznenađenje nakon što su izgubili 3:0 od najljućeg rivala Željezničara.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija