Foto: Facebook/Ramo Isak
FMUP nabavlja nova vozila: Riječ o vanrednom javnom pozivu

FMUP nabavlja nova vozila: Riječ o vanrednom javnom pozivu


Nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) nabavila 19 novih automobila vrijednih 1,6 miliona KM, i Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP) najavilo je novu nabavku vozila.

Prema Javnom pozivu objavljenom 12. augusta, FMUP će nabaviti 12 vozila, a plaćanje će se izvršiti iz Budžeta Federacije BiH za 2024. godinu.

Nabavka uključuje osam službenih vozila niže srednje klase, dva kombi vozila, jedno terensko vozilo, i jedno motorno vozilo niže srednje klase.

Iz FMUP-a su pojasnili da je riječ o planiranoj nabavci prema budžetu za 2024. godinu, te da vozila nisu namijenjena za Kabinet ministra, nego za različite odjele ministarstva, uključujući Policijsku akademiju i Inspektorat za nadzor rada.

Ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, naglasio je da su vozila neophodna za funkcionisanje ministarstva, te da je planirana i dodatna nabavka vozila zbog novih upošljavanja i proširenja kapaciteta.

Isak je istakao da će nova vozila pomoći u neometanom radu ministarstva, jer postojeća vozila, stara oko 20 godina, više ne zadovoljavaju potrebe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija