Fočak i Sarajlija zajedno dilali: “U stanu i automobilu im pronađena veća količina droge”

 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) uhapsili su u ponedjeljak navečer dvije osobe kod kojih je, prilikom pretresa automobila, pronađena veća količina droge.

U ponedjeljak, 25. septembra, u 21:00 sat u ulici Hamdije Čemerlića, na području Općine Novo Sarajevo, policijski službenici Sektora za policijsku podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao S.P., rođen 1986. godine iz Sarajeva., a na mjestu suvozača se nalazio Dž.Z., rođen 1991. godine u Foči, nastanjen u Konjicu, sa boravištem u Sarajevu.

“Prilikom kontrole kod 37-godišnjaka ja pronađeno i oduzeto 67 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dok su od 32-godišnjaka oduzeta 84 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu”, navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili su pretrese dva stana na području općina Novi Grad i Novo Sarajevo.

Kako se dalje navodi u zvaničnom saopćenju policije, tom prilikom je od Dž.Z. oduzeto 110 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, tri PVC kese sa pomenutom materijom (cca 50 grama), tri “jointa”, četiri digitalne vage i jedna drobilica sa tragovima NN materije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni su lišeni slobode i predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79