Fočanska policija spasila nestalog muškarca sa strme obale Drine

Policijski službenici Policijske uprave Foča uspješno su spasili pedesetdevetodogodišnjeg P.D. iz Foče sa strme obale rijeke Drine u mjestu Bastasi, opština Foča, čiji je nestanak dežurnoj službi Policijske uprave Foča, prijavio njegov brat, 16. novembra u 8:20 sati., saopćeno je iz MUP-a RS.

Naime, nakon zaprimljene prijave patrola policije je izašla u pretragu terena od mjesta Šadići, opština Foča gdje je 11. novembra posjlednji put P.N. ostvario kontakt sa bratom P.D koji je trebao da nastavi pješke put ka granici sa Crnom Gorom gdje se nalazio na privremenom radu. Tom prilikom su došli do informacije osobe koje je ribarilo uz rijeku Drinu da se sa druge strane, u šipražju na strmoj obali Drine u mjestu Bastasi, nalazi muškarac koji se predstavlja kao P.D. i da je povrijeđen.

Brzom i efisanom intervencijom, policijski službenici Policijske uprave Foča su zahvaljujući svojoj stručnosti, fizičkoj snazi i sposobnosti koristeći adekvatnu specijalističku opremu, vodenim čamcima niz rijeku Drinu, prišli do povrijeđenog kojem su pružili prvu pomoć,a potom ga prevezli na desnu obalu rijeke Drine gdje ih je čekala dežurna ekipaHhitne pomoći Doma zdravlja Foča.

Pronađeni muškarac je pokazivalo znakove dehidratacije, promrzlina i podhlađenosti te je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje liječenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79