Foto: Raport
Formira se nova Četvorka u Sarajevu: Na sastanku se pojavio i zaboravljeni političar

Formira se nova Četvorka u Sarajevu: Na sastanku se pojavio i zaboravljeni političar


U jednom sarajevskom restoranu upravo je u toku sastanak Bakira Izetbegovića, Željka Komšića, Nermina Ogreševića i Semira Efendića, otkriva Raport.

Prema nezvaničnim informacijama Raporta, sastanak je inicirao lider SDA.

S obzirom na to da je Izetbegović prije nekoliko dana najavio da se pokušava napraviti četvorka, tema sastanka je vjerovatno upravo to.

“Pokušavamo napraviti četvorku, kao što imaju trojku, NES je jedna od jačih karika”, kazao je Izetbegović za Federalnu televiziju.

Ove stranke već su u svojevrsnoj sradnji, s obzirom na to da zajedno djeluju. SDA inače sa NES-om ima vlast u USK, a veza SDA i DF-a već je od ranije poznata i jasna.

SBiH je u posljednje vrijeme sve bliži SDA, posebno nakon što je izbačen iz Vlade Kantona Sarajevo.

Na fotografiji se vidi i još jedna važna karika, koja povezuje većinu lidera za stolom – Bakir Alispahić (leđima okrenut na fotografiji koju snimio reporter Raporta).

Alispahić je prvobitno bio vezan za Izetbegovića, posebno u mračnom poslijeratnom periodu kada je bio među prvim obavještajcima SDA. Upravo je u tom periodu Alispahić ‘zaradio’ crnu listu zbog kampa ‘Pogorelica’ u kojem su se vršile obuke za terorističke aktivnosti.

Alispahić se u kasnijem periodu primakao Komšiću, pa je čak imao i člansku kartu DF-a, a s Efendićem ga uglavnom vežu neke poslovne aktivnosti u namjenskoj industriji, a poveznica je navodno bivši SDA-ov kadar Erdal Trhulj.

No, zanimljivo je da se nedavno, prema informacijama Raporta, održao sličan sastanak koji je inicirao reis Husein ef. Kavazović.

Tom sastanku, navodno, od ove četvorke nije prisustvovao jedini Komšić.

Reis Kavazović je i ranije pokušavao nekako uvući SDA u vlast, prvo preko Denisa Bećirovića, s kojim je, uz Izetbegovića, također održao sastanak. Nakon toga, reis Kavazović je pozvao i šefa SDP-a Nermina Nikšića, pa je zajedno s Izetbegovićem pokuašao da ubijedi lidera SDP-a da napravi patritski blok sa SDA. No, Nikšić je to odbio.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija