Formiran predmet protiv vlasnika kafića koji je pretukao maloljetnog konobara

Kantonalno tužiteljstvo SBK formiralo je predmet protiv vlasnika kafića u Busovači koji je pretukao vlastitog konobara i nanio mu ozbiljne ozlijede.

„Vezano za vaš upit, izvršene su provjere kroz službene evidencije ovog Tužiteljstva, te je utvrđeno da je od strane odvjetnika podnesena prijava vezano za događaj iz vašeg upita, a koja je zaprimljena u ovo Tužiteljstvo dana 05.08.2022. godine. Formiran je predmet protiv F.B i M. B. zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Poduzet će se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju provjere navoda iz prijave“, potvrdila je našem portalu Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužiteljstva.

Ovo je gazda lokala koji je pretukao svoje maloljetne konobare u Busovači

Podsjetimo, maloljetni Busovljak I.J. (2005.) pretučen je 18. 7. u baru Castello u Busovači od strane poslodavca, odnosno vlasnika kafića. Zadobio je niz ozlijeda, zbog kojih se obratio i u bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Travniku.

Da se tučnjava zbila potvrdio je i MUP SBŽ.

“Dana 18. srpnja 2022 godine oko 2.15 sati u policijsku stanicu Busovača prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici branitelja Domovine općine Busovača osoba F.B. rođena 1968. godine fizički napala na maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu. Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, kazali su ranije za Hercegovina.info iz MUP-a SBŽ.

 

Obitelj Jurišić govorila je za portal Crna-Hronika.

“Mi smo roditelji maloljetnog djeteta kojeg je Frano Blažević zvani “Dugonja” krvnički pretukao dana 18.7. nedjelja na ponedjeljak u pola 2 noći, a njegovog maloljetnog prijatelja zlostavljao.

To životinja ne bi radila šta je uradio on našoj djeci. Naš je sin pretrpio teške tjelesne povrede, Glave, oka, leđa, vrata, stomaka, cijelog tijela. Te ga je psihički zlostavljao, prijetio, ponižavao. Od tih udaraca ima bolove, ima strah. Svi smo u šoku i strahu. Uzimamo svi tablete za smirenje” – izjavio je otac pretučenog Ivana, Spomenko Jurišić za portal Crna-Hronika.

Ovim putem pozivam nadležne MUP, sud, tužilaštvo nadležne institucije, da zločinca privedu pravdi. To nije prvi slučaj. Bilo je još slučajeva koji ljudi ne smiju prijaviti a ja imam hrabrosti da prijavim tog krvnika koji je moje dijete prislonio uz zid i tukao ga, gdje je krv frcala na sve strane. On ima samo 16. godina. On je još uvijek dječak. Prijatelj je sjedio i nije smio maket. Sve je to morao gledati. Sve se desilo u prostoriji u njegovom uredu.

Zato vas molim, budite uz nas, da to riješimo jednom zauvijek. Da se nikome ne ponovi” – poručili su za kraj članovi porodice Jurišić, Spomenko i Anđelka.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je sa obitelji Krišto, mladića koji je pretrpio psihičku torturu. Dario i Elizabeta govorili su za naš portal.

“Mi smo roditelji Gabrijela Krište (16) koji je bio tu kao svjedok šta se izdešavalo malom Ivanu. Mi apelujemo narod, roditelje da nam pomognu da stanu uz našu djecu jer ovo sve se izdešavalo dugo. 10 godina, on je dosta djece maltretirao dole u podrumu gdje vodi djecu i prebija ih, maltretira samo što djeca to nisu smjela prijaviti. Ja sam otišao u policiju gdje mi nisu dali da prijavim događaj, nit me je zvala policija. Kao da su sve to uradili po nalogu tužitelja. Nemaju kao osnova da privedu Franu?! – izjavio je Dario Krištvo za portal Crna-Hronika.

“Mi apelujemo da se pomogne, da se stane jedno u kraj svim tim ljudima koji tako to rade među kojima je Frano Blažević. Ovo nije normalno, da se maloljetna djeca tuku. Ta djeca ako su bilo šta loše uradila, mi smo tu kao roditelji da mi to riješimo. Taj gazda je trebao nas zovnut da sa nama riješi, a ne da ih on tuče i maltretira i da sa njima radi šta god hoće. Griješimo mi odrasli ali griješe i djeca. Ovo nije normalno šta se radi. Ovog ima svugdje samo što se svijet boji da se on prijavi. Bojimo se i mi roditelji za našu djecu, za našu obitelj jer mi ne znamo šta iz ovog može izaći. Njega niko nikad nije smio ni za šta prijaviti.” -izjavila je Elizabeta Krištvo za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79