Formirani istražni timovi MUP-a i FUP-a za rasvjetljavanje napada na kuću Irfana Čengića

Nakon sigurnosne procjene u vezi aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo počinje primjenjivati mjere osiguranja za načelnika, potvrdila je glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo, Mersiha Novalić.

Novalić je istaknula da je u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti tog krivičnog djela, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, formiran tim koji se sastoji od policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i pripadnika Federalne uprave policije.

Prema njenim riječima, Policijskoj upravi Stari Grad prijavljeno je da je sinoć oko 3.00 sata aktivirana nepoznata eksplozivna naprava u ulici Škaljin Sokak.

“Naprava je aktivirana u neposrednoj blizini porodične kuće Čengića. Nije bilo povrijeđenih osoba, ali je nastupila materijalna šteta na dva putnička motorna vozila, te na dvije porodične kuće”, izjavila je Novalić za medije.

Dodala je da je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo obaviješten i da je naložio izvođenje uviđaja radi utvrđivanja okolnosti izvršenja krivičnog djela “Izazivanje opće opasnosti”.

Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka za protivpožarnu zaštitu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79