Forto ljut zbog Mandića: “Sa ovakvim partnerima, neprijatelji nam ne trebaju”

Predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto objavio je svoju reakciju na odluku Općinskog vijeća Općine Centar da se opozove načelnik Srđan Mandić.

Edin Forto je na X.com napisao: “Sa ovakvim partnerima ne trebaju nam neprijatelji.”

Njegova jednostavna i direktna poruka upućena je, pretpostavlja se, vijećnicima Naroda i pravde (NiP), koji su glasali za opoziv Srđana Mandića.

Podsjećamo, sa 16 glasova za, 10 protiv i dva suzdržana, izglasan je opoziv načelnika Mandića na vanrednoj sjednici OV Centar.

Referendum o njegovom opozivu će se održati 17. septembra.

Vijećnici u Općinskom vijeću Centar danas su opozivali načelnika Srđana Mandića, a građani će 17. septebra izaći na referendum.

Tim povodom, Naša stranka je održala pres konferenciju na kojoj se obratio Srđan Mandić.

“Želim da se zahvalim kolegama iz SDP-a koji su cijelo vrijeme bili uz mene odnosno na strani interesa građana. Nije mene strah referenduma, a protiv ove odluke sam bio jer sam želio zaštiti budžet i građane. Želim se zahvaliti svim građanima i od ovog momenta počinje moja kampanja”, rekao je Mandić.

Dodaje da je ubijeđen da je radio dobro, a optužbe koje su vijećnici iznijeli je odbio.

“Za neke će biti tuženi. Podsjećam da smo važne sastanek do prije 15 dana imali, ništa na ovo nije ukazivalo. Klub NiP-a je jednoglasno usvojilo budžet prije dva mjeseca. Neću dozvoliti da se nijedan projekt zaustavi. Ubijeđen sam da su građani prepoznali o čemu se odvdje radi i pozivam građane općine Centar da 17. septembra izađu na referendum. Dolazi nam najljepši dio godine i narednih sedam dana neću trovati festival i festivalske dane. Poslije ću se boriti za istinu”, rekao je Mandić.

Istakao je da je radio u interesu ovih koji su ga danas oblatili.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79