Forto misli da Novalić spinuje i laže: Hoće li rudari biti odgovorni za poskupljenje struje?

Laž je informacija plasirana iz Vlade FBiH da je za ispunjenje zahtjeva rudara neophodno poskupljenje struje od 20 posto za domaćinstva, stoji u reakciji Naše stranke.

“Istina je da je Vlada FBiH godinama tolerisala neuplaćivanje doprinosa rudarima sada već u iznosu od preko pola milijarde maraka. Za to je odgovorna Vlada koja je postavljala uprave rudnika i Elektroprivrede BiH”, smatra predsjednik ove političke opcije Edin Forto.

Za sada je neophodno uplatiti 215 miliona za PIO, dok se zdravstveno ne treba uplatiti retroaktivno, jer ono nije korišteno, dovoljno bi ga bilo početi uplaćivati od ovog trenutka, navodi se dalje.

“Vlada FBiH ne zna kako opravdati poskupljenje struje pa zato krivicu svaljuje na rudarske zahtjeve. Istovremeno žele razbiti solidarnost građana s rudarima. Poručujemo građanima da ostanu solidarni, rudari nisu niti mogu biti krivi za poskupljenje struje. Krivica leži u Vladi FBiH. Pozivamo ih da ozbiljno i temeljito pristupe restrukturiranju rudnika, a ne gašenju života rudara”, kaže Forto.

  (VIDEO) Pukla vodovodna cijev, oštetila mnoge automobile

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79