Forto: Našim ljudima je preko glave sadake i da nam se nešto poklanja

Gostujući u programu TVSA Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, poručio je da je “našim ljudima preko glave sadake i da nam se mora nešto poklanjati”. Upitao se “možemo li napokon postati država koja će kupiti i platiti ono što joj pripada”.

Govoreći o nedavnoj posjeti Beogradu, gdje su uručeni vaučeri na osnovu kojih zdravstveni radnici mogu doći u Sarajevo i noćiti o trošku Kantona, a kao znak zahvale za donirane vakcine, Forto je kazao da su insistirali na kupovini vakcina, kada to već država nije učinila.

“Kako je Srbija nama odgovorila na zahtjev – ne prodajom, nego donacijom određenog broja vakcina, mi smo na isti način, donacijom vaučera odgovorili. Mi smo iskreno željeli da se zahvalimo i da platimo vakcine. Od kada viši nivoi vlasti nisu uspjeli ispregovarati vakcine i kada su krenule donacije, imam osjećaj da je našim ljudima preko glave te sadake, da se nama nešto mora poklanjati i davati. Možemo li mi napokon postati država koja će kupiti onoliko koliko košta, ako treba možda da mi nekome pomognemo. Možemo li nekada ustati uspravno i reći: Ne treba nam sadaka, dajte nam ono što nam pripada i dajte da to platimo”, kazao je Forto.

Na upit voditeljice “Možemo li”, Forto je kazao da je Kanton to uradio.

“Mislim da je došlo vrijeme da se naši zvaničnici počnu tako ponašati”, rekao je sarajevski premijer.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79