Forto: Neki ministri su se vakcinisali u zgradi Vlade KS. Trebali smo se uslikati

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto potvrdio je da se dio Vlade vakcinisao na radnom mjestu, a zbog čega su u proteklom periodu bili izloženi kritikama. 

– Svuda u svijetu, bar što smo mi primijetili, Vlada ima prioritet u vakcinaciji. Naš Krizni štab i naš ministar zdravstva je insistirao da u najžešćem napadu u trećem valu se cijela vlada vakciniše kako ne bismo ostali bez Vlade, bez kvoruma, da ne možemo donositi najvažnije odluke. U tom trenutku članovi Vlade su odlučili da se ne žele vakcinisati jer je to bio trenutak kada vakcine nisu bile dostupne i kada veliki broj građana je insistirao da dobije vakcinu kojih nije bilo, kazao je Forto.

Dodao je da su puna četiri mjeseca kasnije, u trenutku kada su imali informacije o dolasku većeg broja vakcina, odlučili da se vakcinišu.

– Ono što je možda bila naša greška je činjenica da to nismo uradili javno i to iskoristili kao promociju ne znajući koliko će brzo stati ova dobrovoljna vakcinacija. To je možda naša greška što nismo iskoristili za promociju. Ali, nismo bili u sumnji da u julu kada je broz zaraženih pao na nulu da je u redu bilo da se vakcinišemo, dodao je.

O ministrima koji su se vakcinisali u zgradi Vlade KS je kazao:

– Jedan dio vlade se vakcinisao na svom radnom mjestu odmah nakon vlade. To je bio jedan četvrtak u julu gdje smo u konsultacijama sa medicinskim radnicima odlučili da se vakcinišemo i oni su došli u zgradu Vlade KS gdje je jedan dio završio vakcinaciju. Trebali smo otići na Zetru, slikati se i objaviti, dodao je Forto.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79