Forto podnio ostavku, Nenadić predložen za novog mandatara

Forto podnio ostavku, Nenadić predložen za novog mandatara


Edin Forto nije više premijer KS, potvrđeno je za N1. Sada već bivši premijer je na pitanje N1 da li je podnio ostavku, kratko odgovorio sa “da”.

Ranije danas ministar u Fortinoj Vladi Haris Bašić je pojasnio da “kad premijer podnese ostavku i Vlada je podnijela ostavku”.

Novoformirana većina nije gubila vrijeme. Tako su klubovi poslanika u kojima sjede članovi SDA, DF, BOSS i SBB dostavile su prijedlog mandatara sastav Vlade Kantona Sarajevo objavio je Faktor.

Ovim je potvrđeno da će budući premijer, ukoliko prođe proceduru biti SBB-ov Mario Nenadić.

“Kandidat za premijera dostavlja spisak ljudi koji će obnašati pojedine funkcije prema resorima. Kandidat za premijera će dostaviti imena njih 12”, pojasnio je za N1 Mirza Čelik, novoizabrani perdsjedavajući Skupštine KS.

Taj prijedlog će dodaje Čelik razmotriti Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja koja će donijeti odluku za sve kandidate, uključujući i premijera, nakon ćega će spisak biti proslijeđen u skupštinsku proceduru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija