Forto: Pozivam SDA da se ogradi od govora mržnje

Predsjednik Naše stranke Edin Forto oglasio se na društvenim mrežama nakon što je visoki funkcioner SDA Haris Zahiragić uputio tešku uvredu Mirsadu Čamdžiću.

“Molim Stranku demokratske akcije da se ogradi od govora mržnje svojih istaknutih članova. Građani su dovoljno izloženi političkim prepucavanjima i neodgovornim uvredama, koje zasipaju javni prostor. Mirsad Čamžić je potpredsjednik Naše stranke. Stojimo uz njega i ne bojimo se”, napisao je Forto.

Podsjetimo, federalni parlamentarci Mirsad Čamdžić i Fahrudin Skopljak (SDA) sinoć su bili gosti na Face TV-u gdje su govorili o potencijalnim rješenjima za formiranje Vlade FBiH.

Čamdžić je iznio niz kritika na račun SDA, a u jednom momentu je prokomentarisao i nedavne najave Harisa Zahiragića koji je gostujući u istoj emisiji komentirao mogućnost da BiH potraži neke nove saveznike.

Mujanović oštro o Zahiragiću: “Ovaj dečko nije za politike. Očigledno da je politički nepismen”

Nakon toga se Zahiragić oglasio na Twitteru.

“Lažeš, pseto balijsko! I ne, nije uvreda napisati istinu, jer oni su ponosni na svoj baliluk, uvreda je lagati i stavljati nekome riječi u usta u prime time emisiji”, napisao je Zahiragić.

 

On je Zahiragić objavio izvinjenje, ali je poručio da nije promijenio mišljenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79