Forto se oglasio o otkazu 13 anesteziologa sa KCUS-a, uslijedile žestoke reakcije građana: Šta su dosad čekali?

Ogorčeni građani nisu štedili ni premijera ali ni anesteziologe – Pročitajte neke od njihovih poruka

Ukoliko je tačno da je grupa anesteziologa dala otkaz na KCUS, Vlada KS će na hitnoj sjednici donijeti odgovarajuće odluke. Ključno je da sve ljudske resurse iz zdravstvenog sektora zadržimo u borbi protiv pandemije, objavio je Edin Forto, premijer Vlade KS-a nakon što je ministar zdravstva Haris Vranić potvrdio tu informaciju na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo odgovarajući na zastupničko pitanje.

– Nažalost ili na njihovu radost, jutros sam čuo, provjerena je informacija da je 13 anesteziologa dalo otkaze u KCUS-u i u roku od sedam dana prestat će raditi, naveo je ministar te dodao da je, kako smo to već objavili, “iznenađen ovim događajem”.

Nakon Fortine objave na Facebeku uslijedile su brojne reakcije građana koje nisu štedili ni Premijera, ali ni anesteziologe kao ni naš zdravstveni sistem.

“Gospodo aneseziolozi, krivi ste jer ste bez trunke savjesti šutili tad kad su pacijenti umirali. Krivi ste i sada jer ne odlazite iz etničkih razloga nego ste se prepali odgovornosti. Svi trebate pred lice pravde, a svakako vam treba oduzeti licencu…” – piše Oslobođenje.

“Ne znam ni što plaćamo zdrastveno državi, kantonu… Najlakše vam je svima stolice promjeniti. UŽAS!”

“Nisu ničemu ni vrijedili… Šta su čekali dosad… to sve kupilo licence niko nije završio fakultete… kad pogledas sve strine, ujne tetke rade, svako svog uvukao… Naš narod je umirao zbog njihove neodgovornosti samo su čekali na koverte”

“… šta su čekali dosad? Možda se boje vlastite odgovornosti?”

“Ključno je da pitate zašto su dali otkaze??? A najvažnije da nam kažu zašto su do sada šutali i učestvovali u ubijanju svog naroda”

“Ti koji sada daju otkaz bjezećii od odgovornosti, ti te slobodno zadrži sebi i svojoj porodici. Nama vratite ono što ste otjerali specijaliste i sposobnu omladinu”.

“Ključno je pitanje je zašto daju otkaz – iz straha ili iz odgovornosti… Osjećaju se krivima za smrt tolikog naroda?”

“Prvo na FB pa onda provjera podataka… ccccc”,

“Bravo za ljude, sad staviti ih za svjedoke na sud i da se ova bagra pomete”,

samo su neki od komentara građana.

Zahiragić kritikovao Vranića: Način na koji govori, ton, cinizam…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79