Forto u Potočarima: Vlada KS pomaže Memorijalni centar

Nakon što je položio cvijeće na spomen obilježju i odao počast svim žrtvama srebreničkog genocida, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Đefket Hafzović, danas u ovom kompleksu potpisali sporazum o institucionalnoj podršci Vlade Kantona Sarajevo, budućim projektima Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

– Realizirajući ovaj sporazum Vlada Kantona Sarajevo već je za projekte Memorijalnog centra obezbijedila 100.000 KM. Pomoć ovog kantona ne odnosi se samo pomoći ovom memorijalu. Za pomoć povratiničke populacije 2010. godine Kanton Sarajevo je preko Općine Srebrenica sa 300.000 maraka učestvovao u povratničkim i infrastrukturnim projektinma i ta praksa bit će nastavljena i u narednom periodu- pojasnio je premijer Forto.

Šefket Hafizović je naglasio da brojni projekti koje realizira Memorijalni centar, a posebno oni na prikupljanju dokumentacije o zločinu i genocidu, bit će jedina istina pohranjena na jednom mjestu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79