(FOTO) 25-godišnji policajac “Riki” iz Živinica drogu sakrivao u šumi

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda Živinice poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izvršili pretres na području Živinica zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine

Prilikom pretresa u porodičnoj kući i pratećim objektima policijskog službenika I.M. (1998.), na okućnici je pronađeno šest pakovanja bijele praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Navedeno lice je nakon pretresa lišeno slobode, te će nakon kriminalističke obrade biti predato u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona”, saopćeno je iz FUP-a

Portal Crna-Hronika  otkriva da je ovo policajac koji je “sa strane” radio i kao diler. Uhapšeni policajac zvani Riki radio je u Policijskoj upravi Centar Tuzla te su od ranije postojala operativna saznanja da se bavi nezakonitim radnjama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Oglasili su se i iz MUP-a TK.

“Pripadnici Federalne uprave policije po naredbi Općinskog suda Živinice i nalogu Tužilaštva TK obavljaju pretres na području Živinica u porodičnoj kući i pratećim objektima policijskog službenika I.M (25), zaposlenog u Policijskoj upravi Tuzla.

Tokom pretresa je pronađeno više pakovanja bijele materije, a najvjerovatnije se radi o opojnoj drogi speed, koja će biti vještačena u narednom periodu.

Nakon obavljenog pretresa će se poduzimati sve druge potrebne mjere i radnje prema osumnjičenoj osobi”, rečeno je iz MUP-a TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79