(FOTO) 25-godišnji vozač Armin B. skrivio smrt cijele porodice iz Srbije

Policijski uviđaj djelatnika prometne policije PU brodsko-posavske potrajao je do sitnih noćnih sati

Neprimjerena brzina kretanja 25-godišnjeg BiH državljanina Armina B., vozača teretnog vozila pulskih oznaka, uzrok je stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio jučer oko 15.10 sati na kraku prvog prometnog čvora Okučani kod mjesta Gornji Bogičevci, a u kojoj je život izgubila tročlana porodica iz Srbije.

Za tragediju u Hrvatskoj kriv vozač iz BIH: “Utvrđuje se da li je za vrijeme vožnje koristio mobitel?”

Policijski uviđaj djelatnika prometne policije PU brodsko-posavske potrajao je do sitnih noćnih sati, a dok je pogrebno poduzeće preuzimalo tijela na mjestu nesreće, policija je u 19.30 sati 25-godišnjem vozaču kamiona, inače BiH državljaninu, pročitala njegova prava te ga uhapsila.

 

Sukus kriminalističkog istraživanja je kaznena prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor. On će danas tokom dana biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Općinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu. Za očekivati je da će za njega biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i jer je riječ o stranom državljaninu.

 

Prema kaznenoj prijavi, 25-godišnjak je u 15.10 sati vozio teretnjak s prikolicom na kat koja služi za prijevoz osobnih automobila te se kretao iz smjera juga prema sjeveru. Svoju vožnju, kako je utvrđeno očevidom, nije prilagodio osobinama i stanju ceste koja je bila sklizava pa je u jednom trenutku u lijevom zavoju prešao na suprotni kolnički trak kojim je toga trenutka iz smjera zapada nailazio Renault srbijanskih oznaka u kojem je 38-godišnji D.P., neslužbeno doznajemo, vozio svoju 57-godišnju majku i tri godine mlađeg brata.

 

Teretnjak je prvo prednjim dijelom udario u zaštitnu ogradu A3 a potom stražnjim dijelom skupa vozila u prednji dio Renaulta srbijanskih oznaka. No kako se dalje nastavio nekontrolirano kretati, auto je teretnjak udario i u njegov stražnji dio. O jezivoj nesreći policija je dobila dojavu u 15.18 sati nakon čega su na mjesto prepuno tuge stigle sve službe od policije, djelatnika Hitne pomoći, JVP Nova Gradiška te djelatnika HAC-a.

 

Navedena dionica bila je zatvorena za promet sve do 22 sata, piše Jutarnji list.

 

Inače, vozač teretnjaka prošao je alkotest, a još se čekaju rezultati analize krvi i urina koje je dao u gradiškoj bolnici prije nego što je uhapšen. Također, utvrđivat će se tokom istrage i je li možda u kobno vrijeme vozač koristio mobitel.

 

Iz Općinskog državnog tužilaštva u Slavonskom Brodu poručuju da se nastavlja s provođenjem izvida i hitnih dokaznih radnji radi utvrđivanja tačnog uzroka nesreće te je izdalo naloge za obdukciju preminulih osoba kao i naloge za vještačenje krvi i urina vozača oba vozila. Nakon obdukcije na odjelu patologije, tijela preminulih će moći preuzeti članovi porodice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79