(FOTO) 60.000 neprijavljenih eura u jakni i patikama

Carinici su, u saradnji sa policijom, 28. avgusta 2021. godine na prelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja 60.000 eura koje je jedan putnik sakrio u odjeću i obuću.

Neprijavljeni novac je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu na izlazu iz zemlje, prijavio 23-godišnji državljanin Finske turskog porekla, upravljajući ”škodom superb” finskih  registarskih oznaka.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, mladić je rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag. Međutim, detaljnim pregledom je utvrđeno da je novac koji nije prijavio sakrio gde god je mogao. Tako su carinici gotovo 60.000 neprijavljenih eura pronašli u ličnoj torbici, u jakni, pa čak i u patikama ovog putnika.

Pošto putnik nije posjedovao potvrdu o prijavi pomenutog novca na ulazu u Srbiju, vraćeno mu je 10.000 evra što je suma koja ne podleže obavezi prijavljivanja, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79