(FOTO) Akcija FUP-a: Halimanović lišen slobode nakon iznude 5.000 KM

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici FUP-a uhapsili su Mustafu Halimanovića (56) iz Sarajeva, odranije poznatog po različitim krivičnim djelima.

Pripadnici Federalne uprave policije danas su su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz angažman Specijalne policijske jedinice, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva “BIC”, na području Sarajevskog kantona, a u cilju dokumentovanja osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom iznuda, saopćeno je iz FUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, pripadnici FUP-a lišili su slobode Mustafu Halimanovića (56) iz Sarajeva, odranije poznatog po različitim krivičnim djelima.

Foto: FAKTOR

– U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres i lišenje slobode jedne osobe iz Sarajeva inicijala H. M.  a koja se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satima na području općine Centar – Sarajevo, od jedne osobe iznudila 5.000 KM uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice – navodi se u saopćenju FUP-a.

Prilikom hapšenja i pretresa pronađen je i izuzet novac u iznosu od 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobitel i SIM kartica, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem spomenutih krivičnih djela i koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u FUP-u u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

– Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije – naveli su iz FUP-a.

 

Bolom razorena nakon tragedije: Kćerka Šabana Šaulića samo je ovo izgovorila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments