(FOTO) AKCIJA “KANADER” Od oduzeta droga vrijedna više od 100.000 maraka

U akciji „Kanader“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su 11 osoba i oduzeli skoro 20 kilograma marihaune, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o više grupa, ali koje su međusobno bile povezane i zajedno djelovale.

– Na saslušanje u policiju juče je dovedeno ukupno 11 osoba, ali je njih osam poslije toga pušteno kući i u daljem postupku braniće se sa slobode. Tri osobe su zadržane – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, tri osobe su izbjegle hapšenje i za njima će u narednom periodu najvjerovatnije biti raspisana potjernice.

Naš izvor je dodao i da se vrijednost oduzete droge na narko tržištu procjenjuje na iznos veći od 100.000 maraka.

Pretresi

U trebinjskom tužilaštvu potvrdili su za Srpskainfo da je akcija izvedena po njihovom naređenju, ali da će više informacija imati tek kada postupajući tužilac ispita osumnjičene.

U MUP Srpske rekli su da su akciji proveli službenici Uprave za organizivani i teški kriminalitet, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

– Akcija „Kanader“ usmjerena je na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila nadozvoljenom proizvodnjom opojnih droga. U pretresima je nađeno 19,8 kilograma marihuane, te manja količina kokaina i spida – rekla je portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović.

Dokazi

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je ova akcija pripremana duže vremena i da su inspektori prikupili dovoljno dokaza koji potvrđuju da su se uhapšeni bavili nedozvoljenom trgovinom narkoticima.

– Tokom hapšenja pronađena je droga, ali i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Neki od uhapšenih su poznati policiji od ranije, a droga je pronađena u posebno napravljenom podu u vozilu marke “mercedes” – pojasnio je naš sagovornik.

Foto MUP RS/RAS Srbija

On je istakao da će akcija u ovom predmetu biti nastavljena, pa je moguće da još neke osobe budu privedene.

– Oni su drogu prodavali korisnicima na širem području Trebinja. Bitno je utvrditi i koliko dugo su se bavili ovim krivičnim djelom, kao i kako su nabavljali narkotike – pojasnio je izvor iz istrage.

Pritvor

U Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje rekli su da će poslije kriminalističke obrade u policiji njima najvjerovatnije biti predate tri osobe.

– Poslije saslušanja postupajući tužilac će donijeti odluku da li će im biti predložen pritvor ili će i oni biti pušteni da se brane sa slobode – pojasnio je naš sagovornik iz trebinjskog tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79