(FOTO) Akcija MUP-a TK i policije Brčko distrikta: Pala dva dilera sa više pakovanja droge

Policija Brčo distrikta BiH je u saradnji sa pripadnicima Uprave policije MUP-a TK-a, Policijske uprave Gradačac, postupajući po Naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, dana 18. i 19.01.2022. godine proveli akciju kodnog naziva „OMEGA“.

Izvršeni su pretresi na ukupno šest lokacija na području Brčko distrikta i opštine Gradačac, kom prilikom su pretresena tri lica, dva pmv i sedam stambenih objekata, a tom prilikom pronađeno je i oduzeto: više pvc paketa sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin speed“ ukupne težine 220 grama, vaga, pvc kesice za pakovanje, mobilne telefone, kao i druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

U okviru akcije slobode su lišena lica: A.Š. rođen 1990. godine u Gradačcu, I.O. rođen 1978. godine u gradačcu i A.U. rođen 1999. godine u Tuzli, svi nastanjeni na području opštine Gradačac, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232. Stav 1 Krivičnog zakaona Brčko distrikta BiH.

Navedena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79