(FOTO) Angažirani timovi za spašavanje na vodi i pod vodom FUCZ-a

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) već četvrti dan tragaju za nestalim mladićem Almirom Gluhićem iz Zavidovića.

Nakon što su jučer pronađene njegova odjeća i lične stvari na lijevoj obali rijeke Bosne, u mjestu Porobići, blizu magistralnog puta Zavidovići – Maglaj, potraga je usmjerena na rijeku Bosnu od Zavidovića prema Maglaju.

    Pripadnici FUCZ-a, obučeni za spašavanje na vodi i pod vodom raspoređeni u četiri posade i sa četiri raft-čamca, započeli su jutros pretragu korita rijeke Bosne. Nivo vode koji je u ovom dijelu rijeke inače visok, zbog kiše koja je padala prethodnih dana, još je porastao, a postoji i dosta mjesta s nanosima koje treba pregledati.

Potraga će se uporedo odvijati i na kopnu, gdje će timovi FUCZ-a pretraživati obje obale rijeke Bosne od Zavidovića prema Maglaju. U današnjoj potrazi, osim 35 pripadnika FUCZ-a, uključeni su članovi porodice i prijatelji nestalog mladića.

Tridesetčetverogodišnji Almir Gluhić nestao je u četvrtak, 2. maja.

Pronađena odjeća i lične stvari nestalog Almira Gluhića na obali rijeke

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79