(FOTO) Azmir Husić u Tuzli želi graditi moderni neboder vrijedan skoro 26 miliona maraka

Kompanija Heez gradnja spremna je na izgradnju stambeno-poslovne zgrade Tuzla Tower u tuzlanskom naselju Stupine. Kako saznaje Klix.ba, do kraja ove sedmice će biti predat zahtjev za dobijanje urbanističke saglasnosti, a ako sve bude išlo prema planu, izgradnja savremenog nebodera mogla bi početi na jesen ove godine.


Moderni neboder će pratiti oblik elipse jedinstvenog arhitektonskog izričaja, a planirani su stanovi, poslovni prostori, terase na 26 spratova, garaže, parking mjesta te heliodrom na krovu zgrade.

Zgrada je u završnoj fazi projektovanja, a kako je za Klix.ba potvrdio vlasnik kompanije Heez gradnja Azmir Husić, visina zgrade iznosit će 97 metara. On nam je otkrio da je prizemlje planirano za poslovne prostore sa unutrašnjom galerijom visine deset metara.

“Do kraja ove sedmice ćemo predati dokumentaciju za urbanističku saglasnost i nadam se da će proći sa našim prijedlogom spratnosti od prizemlja, 25 spratova i potkrovlja. Prema projektu, prizemlje zgrade od hiljadu kvadratnih metara predviđeno je za poslovne prostore, dok je 25 spratova za 157 stanova različitih kvadratura i nekoliko penthousea”, kazao nam je Husić.

Ukoliko sve administrativne procedure budu završene predviđenom dinamikom, izgradnja zgrade bi trebala početi u drugoj polovini oktobra ove godine u tuzlanskom naselju Stupine.

“Riječ je o veoma dobroj lokaciji na kojoj se stvara novi centar Tuzle”, istakao je Husić, naglasivši da je vrijednost investicije između 25 i 26 miliona konvertibilnih maraka.

Usljenje u ovaj neboder planirano je početkom 2022. godine, a prema Husićevim riječima do danas su 82 kupca izvršila rezervacije i sa njima će ugovori biti potpisani nakon završetka ranije spomenutih administrativnih procedura.

Tuzla Tower je drugi projekt na kojem radi Husićeva Heez gradnja u Tuzli, s obzirom na to da je trenutno u završnoj fazi izgradnja stambeno-poslovne zgrade u naselju Sjenjak. Kompleks se prostire na površini većoj od 29 hiljada kvadratnih metara, a sastavljen je od tri lamele.

“Lamela 1 i lamela 3 sa po deset spratova su već završene u procentu koji je veći od 80 posto, sada nam je ostala lamela 2 koja je najvisočija i ima 16 spratova. Ukoliko sve bude išlo predviđenom dinamikom, očekujem da do kraja ove godine sve bude završeno, a ako budemo imali parcijalno useljenje ono će se desiti u lameli 1 i 3 do kraja novembra ove, dok u lameli 2 očekujemo u martu ili aprilu iduće godine”, naveo je Husić, koji je bh. javnosti poznat kao prvi čovjek Fudbalskog kluba Tuzla City.

Projekt u naselju Sjenjak je obuhvatio izgradnju 227 stanova i svi su dobili svoje kupce, a na raspolaganju su jedino ostala četiri penthousea sa kvadraturama većim od 150 kvadratnih metara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79