(FOTO) BJEŽALI IZ ZGRADE ZBOG SUZAVCA: STARAC MISLIO DA JE AMBALAŽA!

Kako prenosi Radio Mrežnica, muškarac je suzavac navodno pronašao u smeću i slučajno ga aktivirao. Nagrizajući smrad izazvao je mučninu i povraćanje kod stanara Odšarafio sam aluminijsku bocu koju sam našao na smeću i iz nje je suknuo gusti bijeli dim.

Uf, zapekle su me oči, u životu to nisam doživio. Ispustio sam bocu i odmah izišao iz stana. Nažalost vrata stana nisam zatvorio pa se dim brzo proširio i ostatkom zgrade iz koje su ubrzo počeli izlaziti i ostali stanari, govori nam Slavo Polović (87) koji je utorak oko 17 sati u svom stanu u Ulici Stanka Vraza u Karlovcu nehotice aktivirao suzavac.

Mislio sam da se radi o ambalaži pa sam bocu uzeo iz smeća u nadi da ću je prodati. – dodaje Polović.   Vrlo brzo nesnosni dim osjetili su svi stanari zgrade u kojoj je aktiviran, ali i susjednih zgrada.  – Osjetila sam smrad i peckale su me oči, no kad sam otvorila vrata stana “ošamario” me bijeli dim. Zapekle su me oči, gušilo me i odmah sam izjurila van. Bilo je gadno, no vrlo brzo su došli vatrogasci i Hitna koja je pomagala stanarima koji su imali teže tegobe zbog pečenja očiju, gušenja i povraćanja – govori nam stanarka zgrade. Foto: Ubrzo su stigli vatrogasci JVP Karlovac i Hitna pomoć. Vatrogasni zapovjednik rekao nam je da su propuhivali zadimljenu zgradu u kojoj je aktiviran suzavac sa uređajem koji ispuhuje dim, a upuhuje svjež zrak. Liječnici su pak pružali pomoć šestero do sedmero ljudi koji su imali najteže simptome gušenja, povraćanja i peckanja u očima. Srećom nitko od stanara nije zadobio ozbiljnije i teže ozljede i svi su se nakon dva sata prozračivanja zgrade mogli vratiti u svoje stanove.

– Sa suprugom sam kartala kada su nas odjednom zapekle oči, Otvorila sam vrata, ništa se nije vidjelo koliko je bilo dima. Nismo mogli niti sići pa smo pozvali vatrogasce. Čekali smo ih na prozorima stana gdje smo udisali čist zrak. Hvala Bogu sada je dobro i ne ponovilo se – rekla nam je stanarka najvišeg kata zgrade. Policija će o rezultatima svoje istrage izvijestiti u srijedu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79