(FOTO) Bosanac (23) pao sa Tvrđave, spasavali ga NS vatrogasci, policija i Vojska Srbije

Danas oko 9 sati ispod tvrđave u Novom Sadu se odvijala prava drama, kada su pripadnici vatrogasne službe, policije i vojske spašavali mladića koji je najvjerovatnije pao sa tvrđave.

Zapomaganje mladića prvi su čuli pripadnici vojske koji su čuvali objekat u podnožju i oni su odmah obavijestili policiju. Policija je odmah zatržila asistenciju vatrogasaca i hitne pomoći, a oni su poziv zaprimili u 9 sati i 11 minuta.

Vatrogasci su prvo pokušali da mladića spase sa same tvrđave, međutim to nije bilo moguće pa je pristupljeno spašavanju iz dvorišta vojnog objekta u podnožju.

Vatrogascima je pomoć pružio “Specijalistički tim za spašavanje sa visine i vađenje iz ruševina”.

Pripadnici ovog tima su se uz pomoć alpinističkih užadi i opreme popeli do nepristučanog mjesta i spustili mladića na zemlju, gdje su ga preuzeli ljekari hitne pomoći.

Mladiću (23), inače državljaninu Bosne i Hercegovine konstatovane su kontuzione povrede kuka i on je prebačen u UC KCV na dalju dijagnostiku, rekla je za naš portal Ivana Ramović PR novosadske hitne pomoći.

Pripadnicima vatrogasne brigade i specijalnog tima, pomoć su pružili i pripadnici vojske i policije iz Petrovaradina kao i pripadnici interventne policije.

Sve okolnosti pada biće utvrđene daljom istragom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments