(FOTO) Bosancu u Austriji oteli VW Arteona: Iskorišten za pljačku, bježali i policiji

U divljačkom pohodu državljana Iraka (41) u ponedjeljak, 09. januara 2023. godine u kojem je počinio tri pokušaja ubistva, dvije teške pljačke i prijetnje opasne po život.

U jednoj od teških pljački koje je počinio državljanin Iraka je otuđivanje automobila VW Arteon koji je u vlasništvu A.K. iz Vrnograča kod Velike Kladuše. Automobil koji je otuđio državljanin Iraka je potpuno uništen, što je vidljivo na slijedećem dvije fotografije.

Iračanin je bio pod utjecajem alkohola

Optuženi je zasad, kako se navodi, negirao da je uopće počinio ubojstvo, već je pokušavao objasniti da je bio pod utjecajem alkohola. No, radilo se samo o 0,6 promila. Obrambena strategija koja vjerojatno neće donijeti veliki uspjeh. Uostalom, uhvaćen je na djelu, postoje brojni svjedoci i video snimci.
Nemaju pravo na prijavu boravka za osuđenike

“Ne želimo takve ljude u našoj zemlji. Stranci koji su kazneno osuđeni u Austriji nemaju pravo boravka u Austriji. Morate napustiti našu zemlju što je prije moguće ili ćete biti odvedeni iz zemlje“, politički savjetnik za integraciju Wolfgang Hattmannsdorfer (ÖVP) pokušava ograničiti štetu.

Iračanin je poznati vlastima

Slučaj iračkog napadača iz Linza pokazuje nedostatke u sistemu zbog povijesti stranog prava. Iračanin je otprije poznat vlastima i više puta je osuđivan. Njegov boravišni status je opozvan i naređena je njegova deportacija, koja bi također bila dopuštena u Irak.

No 41-godišnjak je ženidnom spriječio deportaciju. Unatoč višestrukim osudama i zatvorskoj kazni, iskoristio je sva pravna sredstva i mogućnosti da dobije pravo boravka piše GPM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79