(FOTO) Brza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo kumovali nesreći na Čengić Vili u Sarajevu

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo istražuju uzroke teške saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u sarajevskom naselju Čengić Vila.


Iako se isprva posumnjalo da su se učesnici nesreće utrkivali, od izvora bliskog istrazi saznajemo da je ta mogućnost isključena, jer su se vozila kretala iz suprotnih pravaca.

“Jedno vozilo kretalo se iz pravca apoteke ‘Dina’, drugo vozilo je bilo u krajnjoj lijevoj traci na glavnoj saobraćajnici, a treće vozilo je bilo u krajnjoj desnoj traci. Preliminarni rezultati istrage pokazali su da je navjerovatnije u pitanju brza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu”, otkrio nam je policijski izvor.

Podsjećamo, jučer u 18:30 sati na kolovozu raskrsnice ulica Bulevar Meše Selimovića – Džemala Bijedića – V transferzala sudarili su se Mercedes C220 CDI kojim je upravljao E. G. (28), BMW X3 koji je vozio H. A. (45) i Mercedes C220 CDI za čijim volanom je bio F. T. (59).

Nakon sudara vozila skreću van kolovoza na trotoar, gdje BMW X3 udara u bicikl kojim je upravljao A. Z. (32). Biciklista A. Z. tom prilikom pada i udara u stakleni portal cvjećare “Vjetrenjača”.

Teške povrede opasne po život zadobili su putnica iz Mercedesa E. H. (28) i vozač Mercedesa E. G. Teške povrede zadobio je i biciklista A. Z. Lake povrede su zadobili vozač BMW-a X3 A. H. i vozač drugog Mercedesa F. T. prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79