(FOTO) Carinici oduzeli 30 iPhonea iz Kine vrijednih 62.000 KM

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, privremeno su oduzeli 30 mobilnih telefona “Apple Iphone 12 Pro”. Vrijednost oduzetih mobitela sa plaćenim uvoznim dažbinama iznosi 62.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenikom, izvršili su pregled pošiljke prijavljene za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo porijeklom iz Kine, a deklarisane kao mobilni telefoni.

Detaljnim pregledom pošiljke, utvrđeno je da se pored prijavljenih mobitela, nalazi još 30 mobitela “Apple Iphone 12 Pro” koji nisu bili prijavljeni za uvozno carinjenje.

Obzirom da je riječ o mobilnim telefonima koji nisu prijavljeni nadležnim carinskim organima prilikom uvoza u carinsko područje Bosne i Hercegovine, isti su privremeno oduzeti od uvoznika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79