(FOTO) Centrimenti su bitni: Izgleda da je 30 stabala palo zbog 30-50 centimetara

Dok Gradska uprava Mostara 30 palih stabala objašnjava projektom investitora, koji će valjda opet saditi, na terenu je sada već razvidno da su stabla pala zbog 30-50 centimetara.

Na jednoj fotografiji vidimo batrljak od lipe, na drugoj betoniran šaht, i lipama su očito presudili centimetri.

Proći će više desetljeća dok u ovoj ulici, ako se to ikada i dogodi opet zamirišu lipe, koje su zamijenili šahtovi.

Društvenim mrežama širi se fotografija prije i poslije s jednog mostarskog balkona, gdje se najbolje vidi koja je šteta učinjena.

“Glavnim projektom izgradnje četverotračne prometnice u ulici A. Starčevića predviđeno je uklanjanje postojećeg drvoreda kao i postojeće javne rasvjete jer se istočni rub prometnice uvlači u postojeći trotoar. Izvođač je pristupio izvođenju ove faze radova kako bi osigurao dovoljnu širinu postojeće prometnice”, kazali su nam, između ostalog, urbanisti iz Gradske uprave.

Nekoliko dana prije toga šaptom je pao još jedan mostarski drvored, a izgleda da ćemo i njega prešutjeti prenosi Hercegovina.info

Mostar mrzi drveće: Zbog 100 metara ceste, uništeno 70 godina staro drveće

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79