(FOTO) Danas se otvara GP Svilaj: Pogledajte kako će izgledati

Granični prijelaz i most Svilaj bit će u funkciji za međunarodni promet putnika od danas u 16 sati, nakon svečanog otvaranja.

Ovaj projekat datira još iz 2016. godine kada su započeti radovi, a most je završen prošle godine. Iz Uprave za indirektno oporezivanje kažu da je na novom graničnom prelazu posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, te da su četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu. Most Svilaj dug je 660 metara a ukupna širina je 29 metara. Za svaki smjer predviđene su po tri vozne trake.

Vrijednost radova na GP iznosi 18,7 miliona KM sa PDV-om. Kompleks novog graničnog prijelaza je na površini od 103.000 kvadratnih metara.

U sklopu novog graničnog prijelaza su sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz ima i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79